Аренда (чартер) яхт по всему миру

available 0cars

Зголемувањето на бројот на луѓе, исто така, овозможи да се имаа грандиозни одмори. Меѓутоа, покрај искуството во туристичките ресорти, многу туристи преферираат крстареење низ морето со удобни јахти. Богатите купија сопствени јахти и одлучуваат за себе кога и каде да пловат со своите луксузни јахти. 

Другите одлучуваат да изнајмат , наместо да трошат многу пари за купување. И овој не е лош избор се додека саканиот луксуз може да се постигне , додека оние со скромна цена можат да поминат прекрасно време.

КОЛКУ ЧИНИ РЕЗЕРВАЦИЈА НА ЕДНА ЈАХТА ?

Пред да се утврди цената за резервација на јахта, потребно е прво да се утврди што е покриено и што вклучува таа цена.

Вредносни средтсва

Оценување  на сите трошоци:

  1. Тековните цени за резервација на јахта, поставени преку преговарање или на веб-страницата може да се најдат во нашиот каталог. Цената вклучува:

– Резервација на јахта

– Помош за време на резервацијата

– Одредби за екипажот

– Осигурување на јахта и екипажот

– Данок на државната марина за секој посебен случај

Поставувањето на цените обично зависи од големината на јахтата, рекреативните активности кои ги нуди, сезонскиот период кога се прави резервацијата и староста на јахтата. На помали и постари јахти  цената за изнајмување ќе биде пониска. Исто така резервацијата надвор од сезона и раната резервација обезбедува пониска цена. Постои стандардна цена за неделна резервација на јахта и една неделна резервација за крстарење. Да одлучите за пократок период, едноставно поделете ја цената шест пати и помножете ја со бројот на денови што сакате да ги резервирате. За резервации подолги од една недела поделете ја цената на седум и помножете ја со бројот на денови во кои ќе престојувате. Цената за изнајмување на ден е различна во двата случаи. Цената главно се разликува од бројот на работниците и активностите  што треба да се извршат за подготовка на возилото. Подготовките направени од членовите на екипажот се исти во двата случаја. Покрај тоа, задолжителни прекини се случуваат за време на извршувањето.

  1. Цените вклучуваат трошоци поврзани со:

– Гориво

– Обезбедување на патници

– Алкохолни и безалкохолни пијалаци за гости

– Гориво за пловидба и опрема за во вода

– Бројот на канали над кои се крстарее

– Летва за едрење

– Перење на алишта

– Лични трошоци за патникот

Цените се пресметуваат на крајот на патувањето што значи дека можете да додадете до 30% од трошоците плус стандартната цена.

 

ДДВ

Повеќето од земјите-членки на Европската унија ги утврдија во нивното законодавство данокот за транспорт. Вредноста на данокот зависи од државата во која се врши крстарењето и бројот на едрови кои се поставени за едрење. Во просек, оваа вредност се движи од 10% до 20% од вредноста на транспортниот данок.

ВИДОВИ НА ЕКИПАЖ    

Совршеното рекреативно искуство зависи од екипажот. Во прилог на комплетната услуга што ја обезбедуваат патниците, тие ги контролираат и ги водат едровите. Услугата на екипажот за време на едрење е како во насока на стрелките на часовникот. Затоа бакшишот е нешто нормално и очекувано. Во Европа, вредноста на бакшишот варира од 5-10% од вредноста на наемот. Во Соединетите Држави и Карипските Острови вредноста е поголема и се очекува да достигне 10-20% повеќе од вредноста на вообичаените услуги.

 

ВРАЌАЊЕ НА ПОЧЕТНОТО ПРИСТАНИШТЕ

Секој од патниците е слободен да го избере патот што треба да ја следи јахтата. Ако некое лице одлучи да едрее во било кое друго пристаниште, трошоците за враќање на почетното пристаниште ќе ги носи сам. Овие трошоци го означуваат трошокот за гориво од местото на поаѓање до соодветната дестинација, цената на наемот на јахтата, земајќи ја предвид сезоната без оглед на дестинацијата  која може да биде почетната пристаниште или било која избрана дестинација.

ДЕПОЗИТ (КАПАР)

Обично не мора да се плати депозитот. Депозитите се резервирани за вонредни случаи и финализирање на договорот. Исто така, треба да се има предвид дека ако јахтата е нова , сопствениците бараат задолжителен депозит за неизбежните штети. Вредноста на депозитот се движи од 10.000 до 20.000 евра, во зависност од големината на јахтата ако е подолга повеќе од 60 метри. Ова се основните трошоци за време на резервацијата.

 ВИДОВИ НА БУЏЕТ

Ако не можете да си дозволите повисоки трошоци, тогаш еден мал брод, долг 15-20 метри, е соодветен избор. Цената за изнајмување мали јахти е релативно ниска. Во принцип, варира од 1.500 до 5.000 евра неделно. Бидејќи мали јахти имаат мал екипаж меѓу еден или два члена  и трошоците исто така се помали од 150-200 евра дневно.

Покрај тоа, трошоците за храна се движат помеѓу 200-300 евра по човек. Дополнителни трошоци можат да бидат плус 50-100 евра по патник.

Луксузот е скап !

Но, ако не сакате да се ограничите за време на вашиот одмор, можете да изнајмите голема јахта. Резервација на јахта од 20 метри за една недела надвор од сезоната чини 16.000 евра, а додека во сезоната една јахта од 60 метри  чини 600.000 евра. Покрај тоа, вие одлучувате за дополнителните трошоци што обично се појавуваат и нивната вредност е  повисока .

Бидејќи ги знаеме сите опции за цени, време е да резервирате јахта!

ScanMarine TM (Cofrance SARL) е најдобриот избор. Ова е најголемиот руски и англиски брокер од Франција, кој поседува со една голем флота на јахти. Можете да ги истражите видовите на јахти гледајчи го нашиот каталог. Нашиот тим ќе ви помогне да одберете и да одлучите за најдобрата јахта и вашата удобност да биде на ниво на цените со цел да имате феноменално рекреативно искуство.